Individueel begeleider Erik Maas

Als individueel begeleider bied ik ondersteuning aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke, zintuigelijke of meervoudige beperking.

Ik richt me afhankelijk van de cliënt en de situatie op het leren leven met de beperking, het behouden of vergroten van de regie en zelfredzaamheid van de cliënt.

Hierbij bied ik voornamelijk praktische hulp aan bij het ondernemen van activiteiten, daarbij ben ik me zeer bewust om een veilig en gezond leefklimaat in acht te houden.

Door de ervaring die ik als Tai Chi docent maar ook als energetisch therapeut heb ben ik snel in staat veranderingen in gedrag of fysieke gesteldheid van mijn cliënten aan te voelen en in balans te brengen. Een te bereiken doel is hierdoor op een prettige maar vooral menslievende manier ´ongemerkt´ te bereiken.

Als individueel begeleider zorg ik ervoor dat structuur wordt gecreëerd en vaardigheden worden getraind en ontwikkeld. Ook zal ik hierbij kijken hoe de sociale omgeving kan worden vergroot en ingezet.

Tot slot:

Graag draag ik bij om mijn cliënten in hun leefwereld te laten voelen en merken dat er mogelijkheden en kansen zijn om verder te ontwikkelen en er stappen te zetten zijn. Dit in een wereld die in beperktheid, vertrouwd en groter kan worden ervaren.

Het doel is mijn cliënten op een zo zelfstandig en een zo goed mogelijk “in hun vel zittende manier” te laten functioneren, maar ook om hen dit zo lang mogelijk vast te kunnen laten houden.

Voorbeelden waarbij hulp wordt geboden zijn;

  • hulp bij het boodschappen doen
  • hulp bij het afhandelen van post
  • hulp bij het behandelen van apparaten
  • vaardigheden oefenen bij voorkomende handelingen zoals schrijven, rekenen ect.
  • Wandelingen maken
  • Ondersteuning bij hobby’s
  • Praktische hulp bij het ondernemen van nieuw bedachte of her geïntroduceerde initiatieven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]